درباره...

درباره شیخ حسن فاخری
درباره شیخ حسن فاخری

عارف و روحانی وارسته شیخ آقا حسن فاخری متخلص به زاده فاخر در سال 1249 ه.ش در خانواده‌ای آشنا به علوم و ادب و عرفان اسلامی در علویکلای چالوس دیده به جهان گشود. از کودکی نزد والد ارجمندش که از مفاخر علمای زمان خویش بوده، به تحصیل مقدمات علوم دینی همت گمارد. ایشان پس از کسب فیض از محضر آن عالم جلیل‌القدر برای تکمیل تحصیلات به تهران عزیمت نموده و مدارج عالی علوم اسلامی را در مدرسه عالی سپهسالار سابق گذرانده و سرانجام در حوزه‌ی علمیّه‌ی قم تحصیلات خود را به کمال رساندند. فضایل معنوی و شایستگی‌های علمی و فقهی وی موجب وثوق او نزد علمای عصر گردیده و به موجب حکمی از جانب مراجع طراز اول وقت؛ آقاشیخ عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه قم و آقاسیدابوالحسن اصفهانی(ره) به عنوان مسئول امور شرعیه‌ی منطقه کلارستاق (شامل چالوس، مرزن آباد و کلاردشت امروزی) تعیین گردید.

 مراتب علمی و ذوق وافر ادبی این عارف وارسته که آن را ارث پدر نامدارش معرفی می‌کند، سبب شد تا در کنار رسیدگی به امورات شرعیه‌ی مردم منطقه، فرصت را برای  تدوین اشعار خویش در وصف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) غنیمت بشمارند. وی با تسلطی که بر فنون و صنایع ادبی داشت با اشعاری نغز، دفترش را آذین بسته و در سال 1304 ه.ش (1344 ه.ق) آن را با خط زیبای خویش به نگارش درآورد. علاوه بر این، زاده فاخر به جمع‌آوری، تنظیم و نگارش اشعار پدرش، مرحوم ملاعلی فاخر، در مجموعه‌ای به نام «جُنگ فاخر» همت گمارد و نگارش آن را در سال 1305 ه.ش (1345 ه.ق) به پایان رساند.

  این اندیشمند فرزانه پس از عمری تلاش در ترویج فرهنگ عالیه اسلام و بیان وقایع زندگی معصومین(ع) به ویژه واقعه‌ی خونبار عاشورا با دلی آکنده از عشق به خدا و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در سال 1310ه.ش (1350 ه.ق) در لیله‌القدر دعوت حق را لبیک گفته و به دیدار حق شتافت. آرامگاه وی در جوار امام‌زاده علی‌بن موسی‌الرضا(ع) روستای سماء چالوس در صحن مسجد واقع شده‌است.

خبر تصویری